Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag en kan je het antwoord niet zo snel vinden? Kijk dan even bij de meest gestelde vragen op deze pagina. Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op!

Zijn er speciale groepsprijzen?

Voor groepen van 8 personen of meer zijn er speciale groepsprijzen. Maak je reservering zoals gebruikelijk via het boekingsformulier en de rest wordt per email besproken.

Kunnen lange mensen ook mee op de fiets?

Jazeker! Wij hebben Hollandse fietsen en grote frame fietsen met lange zadelpennen dus dat is geen probleem.

Zijn er kinderzitjes beschikbaar?

Wij hebben stoeltjes voor achter voor kinderen tot 25 kilo.

Zijn er kinderfietsjes beschikbaar?

We hebben kinderfietsjes voor kinderen met de leeftijd van 7+

Vanaf welke leeftijd laten jullie de kinderen zelf meefietsen?

Dit is wat de ouders willen. We hebben een fiets waar kinderen op kunnen die zwaarder zijn dan 25 kilo, maar vaak fietsen zij thuis wel al zelfstandig mee naar schoot etc, maar in een onbekende stad is het wellicht fijn om je kindje achterop mee te nemen. De jongste die zelf heeft gefietst is 6 jaar. Dit jongetje was vrij groot voor zijn leeftijd en kon ontzettend goed fietsen. Uiteraard zorgen wij als gids voor rustige fietspaden en gaan we delen over de stoep waar dit toegestaan is en vermijden we drukke, grote straten waar taxi´s en bussen rijden. Ook is het mogelijk dat je kindje mee gaat op de tandem. Indien je kindje niet bij de trappers kan, kan hij of zij de voetjes op de stang zetten, op het frame van de fiets, en op deze manier meefietsen. Dit vinden veel kinderen erg leuk, en de ouder die vooropgaat vind dit dan ook weer eens een leuke ervaring.

Is er een tandem beschikbaar?

Wij hebben 1 tandem!

Welke tour kan ik het beste kiezen?

Wanneer je voor de eerste keer naar Barcleona komt kun je iedere tour kiezen die je aanspreekt. Een korte uitleg:

 • - Ruta Centro geeft je een goed overzicht van de stad en het binnencentrum van Barcelona
 • - Barrio Gracia is ideaal voor dames, stellen en groepen, maar ook voor wie het centrum van Barcelona al kent
 • - De fietstour is ideaal om een eerste indruk en een goed overzicht van Barcelona te krijgen of voor wie eerder in barcelona is geweest en wijken wilt ontdekken die minder bekend zijn
 • - De familie wandeltour en familie fietstour zijn ideaal voor ouders die met kinderen komen tot ongeveer een leeftijd van 11 jaar.
 • - De wandeltour met wijnproeverij is perfect voor wie meer wilt weten van Barcelona en een must voor de wijnliefhebber
 • Ik wil meerdere tours boeken, hoe doe ik dit?

  Wanneer je de eerste tour geboekt hebt kun je op precies dezelfde wijze een tweede tour boeken. Indien je het belangrijk vind om met beide tours met dezelfde gids op pad te zijn kun je dit aangeven in de opmerkingen.

  Ik wil een tour voor iemand anders boeken, hoe ga ik dit doen?

  Boek jouw gewenste tour via het boekingsformulier met jouw informatie als contact persoon voor ons. Bij de opmerkingen zet je vervolgens de namen van de deelnemers met een mobiel telefoonnummer waarop zij bereikbaar zijn in Barcelona.

  Waar is de ontmoetingsplek voor de tour?

  Nadat je een reservering hebt gemaakt bij BroodenTomaat krijg je een automatische mail vol tips en informatie. In de tussentijd gaan wij de tour inboeken en sturen we nog een persoonlijke email of er nog vragen zijn. Nadat deze van jou bevestigd is krijg je van ons het meeting point gemaild en wordt je gids bekend gemaakt. Op deze manier hebben we alles besproken, hebben we voorafgaand van de tour persoonlijk contact gehad en kunnen eventuele vragen gesteld worden. Voor ons is het tevens een bevestiging dat je op tour komt en de gids niet voor niets staat te wachten op jou.

  Zijn er annuleringskosten verbonden na het maken van een boeking?

  Nee. Hou er wel rekening mee dat de gids speciaal op jou staat te wachten. Wanneer je zomaar niet op komt dagen had er op dat moment een andere tour plaats kunnen vinden en deze mensen konden misschien niet mee op tour, omdat deze dag al volgeboekt was. Tevens krijgt de gids een vergoeding van BroodenTomaat en hier draait BroodenTomaat dus voor op. Zeg netjes minimaal 24 uur van te voren af! Uiteraard vinden wij het jammer dat je niet mee op tour gaat met ons, maar zeg het ons asjeblieft.

  Moet ik een aanbetaling doen?

  Nee je hoeft geen aanbetaling te doen. Wij vertrouwen erop dat je komt en netjes op tijd afzegt wanneer je onverwachts niet mee kunt op tour.

  Voor welke leeftijden zijn de Mamyloe Familie tours geschikt?

  De Mamyloe Familie tours zijn speciaal voor gezinnen met kinderen met een leeftijd tot ongeveer 11 jaar. Met kinderen van 12 jaar en ouder kun je het beste de Ruta Centro wandeltour of fietstour van 3 uur boeken.

  Waar kunnen we het beste de auto parkeren?

  Indien je minimaal 3 dagen met de auto in Barcelona blijft kun je dit artikel raadplegen: https://www.barcelonainfo.nl/2015/voordelig-parkeren-in-barcelona/ Indien je een dagje met de auto naar Barcelona komt kun je vlakbij de fietsshop parkeren onder de Ramblas of aan plaça Catalunya. Indien je het niet helemaal weet kun je dit altijd nog eens vragen tijdens de boeking bij "opmerkingen".

  Hoe ver van te voren kan ik een tour boeken?

  Je kunt maximaal 2 maanden vooruit boeken.

  Hoe lang van te voren moeten we aanwezig zijn?

  Het is aan te raden om ongeveer 5 minuten voordat de tour start op locatie te zijn.

  Hoe herken ik mijn gids?

  Bij onze bevestiging wordt je gids bekend gemaakt met daarbij een link naar de site wiezijnwij.html waar je direct kunt zien wie je gids is en alvast meer over hem of haar kunt lezen!

  Ik wil graag een review achterlaten, waar doe ik dit?

  Dit kan op Tripadvisor of via deze link review/

  Kunnen we aangeven wat we graag tijdens de tour willen zien?

  Wanneer je een fietstocht boekt hebben we voordat we vertrekken altijd nog even overleg over de interesses en zo maak je samen met de gids een tour die speciaal op jouw wensen is samengesteld. Uiteraard zal de gids tips geven over wat wel en niet kan, maar omdat de tour prive is is alles bespreekbaar en kan alles op jou afgestemd worden!

  Kunnen we ook tijd bijboeken?

  Jazeker! Geef dit aan bij de opmerkingen en we regelen alles verder per email.

  Spreekt de gids Nederlands?

  Alle gidsen van BroodenTomaat zijn Nederlands of Belgisch. Daarnaast kan iedere gids ook Engelse tours doen en sommige gidsen ook Duits of Spaans.

  Is er tijd voor een pauze?

  Jazeker! Tijdens iedere tour hebben we altijd tijd om even wat te drinken. In de tussentijd kan de gids nuttige tips geven voor jullie resterende dagen en deze op de plattegrond markeren. Ook hebben we een leuke ansichtkaart laten ontwerpen die je in de pauze kunt schrijven naar iemand in Nederland of België en dan doen wij deze voor je op de post!

  Kan iedere leeftijd mee op tour?

  Iedereen kan mee! De oudste deelneemster was 82 jaar, op de fiets! Omdat de tour prive is, wordt alles aangepast en zo ook het tempo, de straatkeuze (rustige straten) en alles wat nodig is voor een onvergetelijke tour!

  Kan er iemand mee in een scootmobiel?

  Dat kan! Eerder hebben klanten eens een fietstocht geboekt voor 8 personen, waarvan 1 dame in de scootmobiel kwam. Dit ging erg goed en de tour was zeer geslaagd!

  Kan er iemand mee op wandeltour in een rolstoel?

  Geen probleem! Dit hebben wij vaak gedaan en Barcelona is vrij vlak en wij weten evengoed op die leuke plekken te komen als er ergens bijvoorbeeld een trap is ;-)

  Wanneer doen we de betaling?

  Het totaalbedrag mag na de tour contant aan de gids betaald worden. Neem graag zo gepast mogelijk mee!

  Indien ik fooi geef, voor wie is dit dan?

  Fooi is altijd voor de gids zelf. Het is een stukje waardering en extra zakcentje.

  Fietsen in Barcelona lijkt mij gevaarlijk, of is dit niet zo?

  Fietsen in Barcelona is een uitstekende stad om te fietsen. Er zijn geenheuvels, de stad is ¨vals plat¨ en er zijn mogelijkheden om over de stoep te fietsen, er zijn veel fietspaden en het is stukken minder druk dan bijvoorbeeld Amsterdam waar ook nog eens trams rijden. Onze jongste zelfstandige fietser is 6 jaar en de oudste deelneemster is 82! Je in het verkeer bevinden is altijd een risico, ook al loop je gewoon door een rustige straat, maar Barcelona is zeker niet gevaarlijk. Barcelona is een fietsvriendelijke stad en steeds meer inwoners stappen op de fiets door de goede aangelegde fietspaden. Tevens ga je mee met een gids die precies de weg weet om o.a. de drukke punten te vermijden.

  Kunnen we na de tour de fietsen nog langer houden?

  Dat kan zeker! Na de tour heb je een goed overzicht van de stad gekregen en weet je hoe het fietsen in Barcelona gaat.
  Vraag hiernaar bij het maken van je boeking en wij zullen je van alle informatie voorzien!

  Indien het regent, wat doen we dan?

  Gelukkig hebben wij 1 annulering gehad in 2 jaar tijd door regen. De fietstocht kan omgezet worden naar een wandeltour of we proberen de tour te verschuiven naar de volgende dag (dan gaan we even kijken naar de beschikbaarheid voor de volgende dag). Indien het er dreigend uitziet nemen we poncho´s mee. Gelukkig regent het niet vaak in Barcelona, maar het kan altijd voorkomen natuurlijk. We hebben dan een paar uur voordat de tour start even telefonisch contact over het geen wat het beste is om te doen.